Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A diabéteszes láb kezelése otthon

Az egyik leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség a diabétesz, más néven a cukorbetegség. Ez a betegség többféleképpen képes veszélyeztetni az ön egészségét: az erekre és az idegekre is rossz hatást fejt ki a sejtek anyagcseréjének felborulása. Ismerje meg cikkünkből, hogyan lehet diabéteszes lábát kezelni kényelmesen otthonában!

Mi is az a diabétesz láb szindróma?

A cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye a diabéteszes láb. Felmérések szerint minden nyolcadik beteget érint. Ilyen esetben nemcsak a sejtek és szövetek anyagcseréje sérül, hanem az erek és az idegek is. Ennek következtében az ön lábában futó idegek érzékelése tompul, pedig nem érez fájdalmat.

A fájdalom érzékelésének hiánya több problémát jelent, mint gondolná: könnyebben szenved el a lába vágási és dörzsölési sérüléseket, amelyek az érzékelés hiánya miatt észrevétlenek maradnak. Az idegek nem továbbítják a fájdalomérzetet, még egy súlyos sérülés esetében sem. Egy szűk, kényelmetlen cipő, amely folyamatosan dörzsöli, nyomja a lábfejet, lábujjakat, talpat, könnyen okozhat sérüléseket és fekélyt.

A lelassult vérkeringés miatt a salakanyagok lassabban távoznak, emiatt a sérült szövetek, sejtek lassabban gyógyulnak. Elmondható, hogy a diabéteszes láb könnyebben sebesedik és nehezebben gyógyul.

Miért olyan gyakori a diabéteszes láb a cukorbetegeknél?

A lábát nap mint nap alaposan igénybe veszi, mivel az tartja Önt, rajta jár. Ezért nem a kézben alakul ki szövődmény cukorbetegség esetében, hanem a lábban. Bár a cukorbetegség a karban is rontja az idegek és az erek, visszerek működését, mégsem érintett annyira a szövődményekben, mint a láb, amely fokozott terhelésnek van kitéve. A súlyos esetek viszont elkerülhetők a diabéteszes (cukorbeteg) láb ápolásával és egészségének óvásával.

A diabéteszes láb kezelése otthon, kényelmesen

Segítheti lábai bőrének ápolását a Fumara Pezsgőkristályok mofetta hatású lábfürdővel. A mofetta kezelések alkalmazása az alábbi előnyökkel járhat:

  • Tágítja az ereket
  • Nő az oxigénellátottság a szövetekben
  • Megelőzhetők és kezelhetők a kezdeti fekélyek*
  • Az érszűkületek és az egész keringési rendszer felfrissül

A mofetta kezelésekért már utaznia sem kell. Alkalmazza kényelmesen otthonában, és élvezze ki a pozitív hatásokat! *Fontos, hogy meglévő fekély esetén le kell zárni a sebet fürdés előtt. Mindig csak és kizárólag a kezelőorvos utasításai alapján kell kezelni a fekélyes bőrfelületet. Ha úgy tapasztalja, hogy a tünetek nem enyhülnek vagy rosszabbodnak, feltétlenül forduljon orvoshoz!

Keresés